Botiga.

Una mica d’història
Fundat el 1890 per la família Quesada, l’establiment, obert al centre de la ciutat de Palma, ha estat durant quatre generacions un referent de qualitat en el món de l’interiorisme i la decoració. Joaquín Quesada (1884-1958) va ser un empresari pioner dins el món de l’interiorisme i la decoració a Mallorca. Va reunir un selecte grup d’artesans: fusters, ebenistes, tapissers i modistes que feren treballs per diverses llars, palaus, teatres i hotels.

Uns espais que han estat vestits i moblats des d’aleshores per aquesta empresa arrelada a la història de Mallorca.

L’any 2022, al grup Aquitania agafen el relleu les germanes Quesada, i assumeixen el repte de mantenir la feina feta fins ara i ampliar els serveis d’il·luminació, mobiliari i projectes d’interiorisme.

Quesada, la botiga
La botiga, situada en ple centre històric de Palma, és un punt de trobada, un aparador de mobles, teixits i decoració; de detalls, tactes i delícies per a la vista, però, sobretot, és una manera d’entendre la vida.

Sostenibilitat | Elegància | Discreció

La botiga ofereix una col·lecció atemporal de mobles, il·luminació i complements, tant per a interior com per a exterior: des de robustes taules de fusta de teca recuperada fins a ceràmica feta a mà, peces úniques i marques distintives.

Passió

Viatgem pel món per trobar objectes que ens provoquin sensacions i que despertin els nostres sentits. Ens mou la passió per la bellesa, per les coses naturals, pels detalls. Per allò que, amb la seva senzillesa, té veu pròpia.

Senzillesa

Senzillesa a l’hora d’entendre les necessitats de les persones. Senzillesa per mantenir l’intel·lecte i l’esperit oberts a la vida, sempre amb una actitud observadora. Senzillesa per apreciar el disseny que la natura dibuixa per si mateixa.

Harmonia

Totes les manifestacions creatives humanes cerquen l’harmonia. Quesada es mou de manera incessant i interactua amablement amb el dia a dia de l’entorn per trobar la relació entre l’element i la persona. El detall és capital en la nostra manera de fer: busquem peces distintives sabent que conviuran amb vosaltres, i ho fem amb tota la delicadesa.

Calidesa

La creació i la il·luminació d’un espai ajuden a potenciar-lo per transmetre sensacions i perquè es relacioni de manera recíproca: un ambient que formi part de tu i del qual tu formis part imprescindiblement. A Quesada posem tota la nostra experiència al teu servei perquè sempre et sentis a casa.

Interiorisme

De la idea al fet, donem forma a les teves idees. T’assessorem en l’elecció de mobles, materials, textures i colors. Cada client i cada espai són únics, per això considerem essencial oferir-te la possibilitat de dissenyar el mobiliari i el tèxtil per dotar de personalitat el teu entorn.

Decoració

T’assessorem en matèria de decoració, i ho fem donant-te idees i escollint els mobles, els materials, les textures i els colors que més bé s’adaptin a la teva idea. Creiem que cada client i cada lloc són únics. Per això també oferim la possibilitat de dissenyar i fabricar el mobiliari o el tèxtil a mida, per donar un toc més personal als teus espais.

Il·luminació

La llum és una essència no sempre percebuda, i a Quesada és un dels plats principals.
Dissenyem projectes integrals d’il·luminació, d’interior i d’exterior, per a casa teva o per al teu negoci. Des del principi, col·laborem amb els arquitectes, els interioristes i/o els dissenyadors. Preveiem les teves necessitats. Revestim l’ambient. Donem llum.

Productes emblemàtics

Teixits

La tradició tèxtil és present en totes les cultures i civilitzacions. En el dia a dia estem envoltats de teixits que abracen la nostra vida. Quesada s’ha especialitzat en els millors fabricants que treballen amb tècniques tradicionals i d’altres que, a través de noves tecnologies, aporten un nou concepte de sostenibilitat.
A Quesada ens inspiren les textures naturals, com ara el lli, el cotó, la llana i la seda. Si el projecte ho requereix, també treballem amb una àmplia selecció de teixits d’altres composicions.

Balancí mallorquí

El balancí és produït per un artesà mallorquí, que treballa la fusta amb les tècniques tradicionals, donant-li forma actual.
El teixit és d’alta qualitat, elaborat i tenyit també de manera artesanal, amb tècniques del segle passat.

Cadira d’olivera

La cadira, produïda a Còrdova, té una estructura feta amb fusta vella d’olivera —la qual cosa li dona una segona vida— i és cordada amb boga seguint la tècnica tradicional.
Aquest producte emblemàtic posa en valor els oficis artesanals.

Làmpada Tibidabo

La làmpada Tibidabo és produïda íntegrament a Menorca per part d’un torner artesà. S’inspira en el disseny nòrdic i combina lleugeresa visual i consistència física en un mateix element.

Mobles de teca

A Quesada, tot allò que dissenyem ho fem des d’una consciència ecològica.
La teca d’Indonèsia és considerada una de les millors del món; els olis naturals que conté la protegeixen de l’envelliment i el deteriorament per qüestions climàtiques. En recuperar bigues i mobles de cases antigues, evitem deixar petjada ambiental i donem una segona vida a una fusta dura, bella i resistent al pas del temps, que dona lloc a nous mobles de caràcter atemporal.
La dificultat creixent d’aconseguir aquestes fustes dota cada article d’exclusivitat.